Indiso klinikák - Budapest
 
Indiso klinikák - Országszerte
Magyarul
In English
Feliratkozás a hírlevélre
 
Allergia kezelése és gyógyítása
 

Allergia
 

Általános bemutató az allergiáról

Az allergének ártalmatlanok az emberi szervezetre, az allergiás ember immunrendszere túlzottan reagál, ártalmasnak értékeli. Az allergiás betegségek gyakorisága Magyarország lakosságának több, mint fele. Száma fokozatosan nő.

Az allergiás ember az allergénnel való érintkezése után a következő folyamat zajlik le:

1. A szervezet- reagálva az allergénre, specifikus ellenanyagot termel.
2. A termelődött ellenanyagok kapcsolódnak az u.n. hízósejtekhez.
3. Számos kémiai anyag termelődése indul meg, köztük a Hisztamin, ami központi szerepet játszik az allergiás reakciók kialakulásában.
4. A kémiai anyagok hatására belégzés esetén: orrviszketés, orrfolyás, szemviszketés, súlyosabb esetben asthmás fulladás, illetve ha a bélrendszerbe jut az allergén, urticaria, száj vagy gyomortünetek, hasmenés alakulhat ki.

Néha olyan nagy mennyiségben szabadulnak fel a kémiai anyagok, hogy az egész testen jelentkezik hatása, csalánkiütések, vérnyomáscsökkenés vagy akár eszméletvesztés is előfordulhat. Ezt hívják ANAFILAXIÁ-nak.
Környezetünkben számtalan olyan anyagot ismerünk, melyek allergiát képesek kiváltani. Ezek száma napról napra több, ahogy a tudományos kutatások és ismereteink gyarapodnak.

Leggyakoribb allergén csoportok: pollenek; poratka; penészgombák; állati szőrök; latex; bizonyos ételek és gyógyszerek.
 

Mi is az az allergia (videó bemutató)

 

 

Allergiás tünetek

A tünetek csoportokban sorolhatók.

1. enyhe: szervezetünknek csak egy meghatározott részét érinti. Lehet bőrpír, csalánkiütés, vagy orrfolyás, szemtünetek. A tünetek ilyenkor nem terjednek át más testrészre.
2. középsúlyos allergia: Az előbb említett tünetek több testrészen is jelentkeznek egyszerre: pl. orr és szemtünetek, vagy fulladással esetleg csalánkiütéssel párosulva.
3. A tüneteket súlyosnak tekintjük, ha az egész test reagál az allergénre. Az anafilaxia a legsúlyosabb allergiás reakció. Ilyenkor életveszélyes állapot alakulhat ki, akár percek alatt is. Tüneteihez tartozik a vérnyomásesés, ájulás, eszméletvesztés, légzési panasz, hányinger, hányás, hasi fájdalmak, görcsök.
 

Allergia kezelése, allergia gyógyítása

A legtöbb allergiára való hajlam genetikusan meghatározott. A szülők továbbörökítik. Azt, hogy az utód pontosan mire érzékeny, az nem mondható meg előre, de a hajlam igen. Az asztma és allergia gondokat okozhat az iskolában, munkában, a tanulmányi előmenetelben: gyakori hiányzással, a koncentráló képesség csökkenésével, állandó fáradtságérzettel, kialvatlansággal, csökkent fizikai és szellemi teljesítoképességgel. Ezenkívül az allergia nyáron és télen is jelen van.
Kezelés: - alternatív gyógymódok - gyógyszeres kezelés

Mivel senki sem szeret éveken át gyógyszereket szedni, így a legjavallottabb gyógymód a sóbánya terápia, mely rendkívül hatékony és a gyógyszerek elhagyását is lehetővé teszi. Bizonyított hatékonyságával a sószoba terápia csökkenti a nyálkahártya gyulladást, mely az allergiás tünetek kiváltó oka, ezenkívül erősití a szervezet ellenálló képességét az allergiával szemben. Rengeteg beteg számolt be pozitívan a sóbánya terápia jótékony hatásáról és arról is, hogy az első kezelések után már nem kellett szednie a gyógyszereket az allergiás tünetek megelőzésére.

Hasznos videók allergia kezelése és allergia gyógyítása témában:

 

 


Hasznos linkek: allergia-wikipédia, allergia.lap.hu

 

 

Címkék: allergia kezelése, allergia kezelés, allergia gyógyítás, allergia gyógyítása
 
Megosztás
 

© Indiso Kft

 

1125 Budapest, Diós árok 1-3.

 

Szent János Kórház

 

Mobil: +36 70 317 6959

 

e-mail: info@indiso.eu

 
 
 
 

Kövess minket a Google+-on! Kövess minket a Facebook-on! Kövess minket a Youtube-on!


supported by neuweb.eu